Klauzula informacyjna ochrony danych osobowych

Mając na uwadze przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku, w sprawie ochrony osób fizycznych, w związku z przedstawieniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (dalej RODO). Jednocześnie informujemy, iż Państwa dane osobowe są niezbędne do realizacji usługi.

Administratorem Państwa Danych osobowych jest:

PSI EKSPERT – zwany dalej Administratorem.

1) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Psi Ekspert z siedzibą w Michała Ossowskiego 4, 30-656 Kraków.

2) W sprawach związanych z ochroną danych osobowych można kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych za pośrednictwem info@psi-ekspert.pl lub pisemnie na adres siedziby administratora;

3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą obsługi wiadomości, zapytań, przesyłania dokumentów, weryfikacji poprawności danych przesłanych podczas rejestracji, poprawnemu świadczeniu usług na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych);

4) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane do czasu rezygnacji z ich przechowywania drogą elektroniczną info@psi-ekspert.pl lub pisemną na adres siedziby;

5) Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;

6) Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;

7) Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zawarcia umowy. Jest Pan/Pani zobowiązana do ich podania a konsekwencją niepodania danych osobowych będzie brak możliwości realizacji umowy.

Psi-ekspert menu